DSC05168 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – In de dijk langs het Zwarte Paard, ter hoogte van het ds. B. Toesplein in Alblasserdam, is zondagavond 5 april 2015 een gaslek ontstaan. Rond 22.40 uur werd er een gaslucht geroken. De brandweer kwam ter plaatse voor metingen. Toen bleek dat er inderdaad sprake was van een verhoogde gasconcentratie, werd energiebedrijf Joulz ingeschakeld om het lek op te sporen en te verhelpen.

Tijdens het uitgraven kwam door de druk de lekkende leidingbocht helemaal los, waardoor het gas er uitspoot. De brandweer, die inmiddels al weer naar de kazerne was gegaan, werd rond 01.40 uur opnieuw uit voorzorg opgeroepen en kwam met spoed ter plaatse. Ook de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen werden opgepiept.

Het duurde tot diep in de nacht, voordat het lek was gedicht. Tijdens de werkzaamheden was de weg afgesloten.

Foto’s: Sonny Lasschuit.

DSC05139 [Desktop Resolutie] DSC05158 [Desktop Resolutie] DSC05168 [Desktop Resolutie] DSC05176 [Desktop Resolutie] DSC05180 [Desktop Resolutie] DSC05186 [Desktop Resolutie]