IMG_2858 (Medium)ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is maandagmiddag 6 april 2015 uitgerukt voor metingen op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. Iemand zag tussen 14.00 uur en 15.00 uur dat er via de onderkant van een geparkeerde tankwagen herhaaldelijk een vloeistof vrijkwam. Hij waarschuwde uiteindelijk de hulpdiensten.

Onderzoek door de brandweer wees uit dat dit het vrijkomen van de vloeistof werd veroorzaakt door overdruk in de tank. De wagen was namelijk gevuld met kooldioxide. Deze koude stof kan door opwarming door bijvoorbeeld de buitentemperatuur wat uitzetten. Om een ontploffing te voorkomen, wordt via een apart kanaal een deel van de vloeistof geloosd. Daarbij kan ijsvorming ontstaan.

Omdat dit ‘lozen’ een normaal proces is en ontploffingsgevaar moet voorkomen, hoefde de brandweer verder niet in actie te komen en kon terug naar de kazerne.

IMG_2848 (Medium) IMG_2852 (Medium) IMG_2858 (Medium)