IMG_2791ALBLASSERDAM – Adrie Louter (86) en Jannie Louter (84) – De Waal uit Alblasserdam zijn zestig jaar getrouwd. Donderdag 2 april 2015 werd het echtpaar bezocht door burgemeester Heijkoop, die het tweetal feliciteerde met het diamanten huwelijk en als cadeau een boek over de Alblasserwaard overhandigde.

Groentewinkel
Adrie en Jannie zijn bij veel Alblasserdammers bekend door hun groentewinkel. Adrie zijn vader startte rond 1930, langs de Blokweerweg, met de verkoop van groentes van zijn tuin. Later werd door hem langs de West-Kinderdijk in het Damdorp een groentewinkel gevestigd. Deze winkel werd in de oorlog afgebroken. De stenen werden met rijnaken naar Duitsland gebracht. “De Duitser wilden die stenen hebben voor de wederopbouw van hun land. De winkel is toen verhuisd naar de Plantageweg,” aldus Louter.

Toonbank
In 1962 nam Adrie de zaak van zijn vader over. Jaar in jaar uit ging hij met zijn koopwaar langs de deuren. Zijn stond 25 jaar lang achter de toonbank in de winkel. In 1987 vond het echtpaar het welletjes en werd de winkel gesloten.

‘Gekipt en gebroeid’
Beiden zijn rasechte Alblasserdammers: “We zijn hier in Alblasserdam ‘gekipt en gebroeid’. We hebben elkaar via de kerk leren kennen,” vertelde mevrouw Louter. Adrie en Jannie kregen twee zoons en één dochter. Inmiddels hebben ze ook al acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Nedersassen
Sinds mei 2011 woont het echtpaar naar volle tevredenheid in één van de appartementen aan de Nedersassen. Het huwelijksfeest hebben zij met veertig familieleden en kennissen gevierd in de panoramazaal in Kinderdijk.

IMG_2791

Deel dit bericht via...