image7 (Medium)ALBLASSERDAM – Het Rode Kruis, afdelingen Alblasserdam en Groot-Ammers, zijn deze week op bezoek geweest bij de Schaapskooi in Ottoland. De gasten werden ontvangen met koffie en cake. Een schaapherder gaf uitleg over de ecologische bouw van de boerderij met schaapskooi en het hoeden van de schapen. Daarna mochten de deelnemers de lammetjes een flesje melk geven.

“Dat was een vertederend schouwspel. Na een kijkje in de stal, gingen we met een stevige, stormachtige wind naar huis,” aldus de organisatie.

Het Rode Kruis is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie waarvan de werking in zeven basisbeginselen is gegoten: menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid (ook wel universaliteit genoemd). Deze beginselen vormen de grondslag voor alles wat het Rode Kruis doet en worden weerspiegeld in alle acties van de vrijwilligers van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is met bijna 100 miljoen leden, vrijwilligers en supporters en 189 nationale organisaties de grootste humanitaire organisatie in de wereld.

image7 (Medium)

image1 (Medium) image2 (Medium) image3 (Medium) image4 (Medium) image5 (Medium) image6 (Medium)