IMG_20150327_145813 (Medium)ALBLASSERDAM – De politie heeft afgelopen vrijdag twee mannen van 18 en 21 jaar uit Dordrecht aangehouden, nadat de Dordtenaren bij bouwmarkt Hornbach in Alblasserdam metaallijm wilden stelen. Het duo werd betrapt door winkelpersoneel. Één van de mannen ging er te voet vandoor. Hij rende richting de McDonald’s en kon daar uiteindelijk worden aangehouden door de politie. De andere man werd door het winkelpersoneel in Hornbach tegengehouden. Beide verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De twee vinden dat ze slachtoffer geworden zijn van discriminatie. Ze zouden gepakt zijn omdat ze Marokkaans zijn. Hornbach laat weten dat daar geen sprake van is. “Of iemand nu groen, geel, blauw of paars is, wij kijken naar iemands gedrag en handelen. Iemand huidskleur en afkomst doen er voor ons niet toe,” aldus een medewerker van de bouwmarkt.

De lijm had een waarde van nog geen tien euro.

IMG_20150327_145813 (Medium)

IMG_20150327_145236 (Medium)