Nedstaal FN steel staal Alblasserdam [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De curatoren van het vorig jaar oktober failliet verklaarde staalbedrijf Nedstaal, nu na een doorstart onderdeel van Andus Group in Vianen, dagen draadwalserij FNSteel voor de rechter. Dat meldt Het Financieele Dagblad. FNSteel was vroeger tot de management buy-out in 1997 onderdeel van Nedstaal, en is gevestigd op hetzelfde terrein in Alblasserdam waar Nedstaal smeedstaal en kogellagers produceert.

De curatoren van Nedstaal eisen van FNSteel nog enkele miljoenen euro’s. De curatoren laten hun vorderingen lopen via een bodemprocedure.

FNSteel heeft inmiddels ook al een tegenvordering van ruim een miljoen euro ingesteld. Die tegenvordering houdt verband met geleverde diensten aan Nedstaal en een voorschot op de energierekening die FNSteel heeft betaald. “We hebben één elektriciteitsaansluiting op het bedrijf en we delen de kosten. Wij hebben een voorschot betaald,” laat een woordvoerder aan het FD weten.

FNSteel bracht vorig najaar net als Andus Group een bod uit op Nedstaal, maar dat bod hebben de curatoren lichter bevonden dan dat van Andus. Onder meer het feit dat Andus 200 van de 220 werknemers wilde overnemen, telde voor hen zwaar.

Nedstaal FN steel staal Alblasserdam [Desktop Resolutie]