oldtimers (Medium)ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdag 25 maart 2015 een boekhouder van een administratiekantoor in Alblasserdam aangehouden. Daarnaast werd de eigenaar van een scheepvaartonderneming uit Rotterdam aangehouden. De mannen worden er van verdacht dat zij, samen met nog 20 natuurlijk en rechtspersonen betrokken zijn bij de handel in spijsoliën en fraude daarmee.

Verduistering
De verdenking is dat er op grote schaal spijsolie is verduisterd uit scheepsladingen. De spijsolie zou zijn verduisterd door de olie op papier af te laten voeren als oliehoudende afvalstof. Pure olie brengt meer geld in het laadje dan een oliehoudende afvalstof. “Met de zwarte handel hebben verdachten vermoedelijk miljoenen verdiend,” aldus een woordvoerder van justitie.

Doorzoeking
De politie doorzocht zowel de woning als het kantoor van boekhoudondernemer uit Alblasserdam. Er is administratie in beslag genomen en vermogensbestanddelen, zoals voertuigen. De komende weken zullen in dit  onderzoek nog meerdere aanhoudingen plaatsvinden. In september 2013 werd al onderzoek verricht  in meerdere woningen, bedrijven en binnenvaartschepen. “Ook toen is beslag gelegd op vermogen, omdat misdaad niet mag lonen,” aldus het Openbaar Ministerie. Daarbij werden onder meer 20 oldtimers in beslaggenomen. (zie foto)

Onderzoek
Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie Zeeland-West Brabant, Dienst recherche, Team Milieu in samenwerking met de Landelijke Eenheid, Dienst Infra EXO/TMC, onder leiding van het Functioneel Parket.

oldtimers (Medium)