Wethouder loopt mee met het ophalen gft afval Beuklaan AlblasserALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft donderdag 19 maart 2015 meegeholpen met het ophalen van gft-afval in Alblasserdam. Hij deed dit in het kader van de landelijke compostdag, die op zaterdag 21 maart plaatsvindt. De gemeente Alblasserdam verstrekt zaterdag gratis compost. Met deze compostactie willen HVC en de gemeente inwoners bedanken voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) te scheiden.
Gratis compost
Op 21 maart kunnen inwoners van Alblasserdam tussen 08.00 tot 12.00 uur compost ophalen op de kruising Waalsingel / Reigerstraat en op de Plantageweg ter hoogte van het Van Goghplantsoen. Voor de compostactie geldt: op is op. De compost wordt los verstrekt. Advies is om zelf emmers of zakken mee te nemen en eventueel een schep.

Grondstof
Iedere volle groene minicontainer van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Deze compost kan vervolgens weer als grondstof voor de bodem. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ten slotte gaat compost bodemziekten tegen.

Snel opruimen
Tijdens het ophalen van het afval, werd wethouder Verheij aangesproken door een buurtbewoner die zich ergert aan het feit dat mensen hun kliko, nadat deze is geleegd,dagenlang op straat laten staan. “Graag snel weer opruimen,” luidt de oproep.

Foto´s: Thymen Stolk.

Wethouder loopt mee met het ophalen gft afval Beuklaan Alblasser

Wethouder loopt mee met het ophalen gft afval Beuklaan Alblasser Wethouder loopt mee met het ophalen gft afval Beuklaan Alblasser Wethouder loopt mee met het ophalen gft afval Beuklaan Alblasser