Maurits de Haan geldautomaat cda1 (Medium)OUD-ALBLAS – In de Kerkstraat in Oud-Alblas is deze week een nep-geldautomaat opgehangen. De ludieke actie werd bedacht door het CDA, die het een slechte ontwikkeling vindt dat er steeds minder geldautomaten te vinden zijn in de kleine dorpen in de Alblasserwaard. In december 2013 verdween de laatste geldautomaat uit Oud-Alblas. “Dit gaat ten koste van de leefbaarheid en bedrijvigheid. Mensen willen graag een geldautomaat terug in Oud-Alblas,” vertelt Maurits de Haan, CDA-kandidaat voor de Provinciale Staten.

De Haan vervolgt: “Overal waar een geldautomaat verdwijnt, leidt dat tot ongemak. Mensen moeten gaan reizen om over hun eigen geld te kunnen beschikken. En voor mensen die minder mobiel zijn is dit probleem nog groter. Daarin wil ik niet berusten.”

Het CDA wil dat de provincie het initiatief neemt om dit probleem te bespreken met banken. De landelijke dekkingsnorm beschrijft dat elke inwoner binnen vijf kilometer zijn geld uit de muur zou moeten kunnen halen, maar dit is niet altijd het geval. Het CDA wil dat de provincie Zuid-Holland de regie neemt en samen met ondernemers, banken en vertegenwoordigers vanuit de kleine dorpen om tafel gaat zitten.

Maurits de Haan geldautomaat cda1 (Medium)