Wethouder bij oranje kroonring (Medium)ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft recent vijftig oranje ‘kroonringen’ om lantaarnpalen aangebracht. Aan deze ringen kunnen plastic zakken worden opgehangen (niet vastknopen) zodat ze niet weg kunnen waaien en het straatbeeld netjes blijft. De kroonringen zijn geplaatst nabij bestaande aanbiedplaatsen voor afval. Elke eerste vrijdag van de maand kan hier ’s ochtends plastic afval aangeboden worden.

Gescheiden inzamelen
Met de kroonringen wil de gemeente de inzameling bevorderen. Op dit moment wordt er per jaar per inwoner vijf kilo plastic ingezameld. In vergelijkbare gemeentes in Nederland wordt er per inwoner 7 kilo ingezameld.

Oranje verzamelcontainers
Naast de maandelijkse huis-aan-huis inzameling kunnen Alblasserdammers ook altijd plastic afval in de oranje verzamelcontainers gooien. Deze staan onder andere bij de winkelcentra.

1000 kilo
Met de huis-aan-huisinzameling is in januari 620 kg plastic opgehaald, in februari 940 kg en in maart 780 kg. Op vrijdag 3 april is de vierde inzamelronde.

Wethouder bij oranje kroonring (Medium)