SMP_5899ALBLASSERDAM – In Landvast in Alblasserdam is afgelopen vrijdag voor de tweede keer een verrassingsdiner gehouden. 150 mensen kwamen op het viergangendiner af en lieten zich verrassen. “Het was weer geweldig, we hebben heerlijk gegeten,” stelde één van de gasten. Een ander zei: “Het was super. Volgend jaar zijn we er weer bij.” De avond, die bijna 8.000 euro heeft opgeleverd, werd georganiseerd door Alblasserdammer Richard Leeuwis en zijn Roparunteam 238 RTZN.

Na het openingswoord van Richard werd er een korte presentatie gegeven door Monique van der Kooij voorzitter van de Stichting ‘Voor Jou’. Deze stichting verzorgt verwendagen voor kankerpatiënten en heeft een financiële bijdrage mogen ontvangen van de Stichting Roparun, die nog meer dan honderd andere projecten voorziet van mooie bijdragen.

Na de maaltijd en entertainment van gelegenheidsband ‘Irene en Friends’, theatergroep ‘Stand-By’, de DJ,s Ilja Tequila & Rob Fataloco en Jonathan Groenendijk die werk speelde van Chopin werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Dit was het bedrag dat tot de dag voor het diner werd opgehaald, maar daar bleek tijdens de bekendmaking zelf nog een bedrag bij te komen.

“Arthur Tuytel had een Chocomotief met wagon ter beschikking gesteld, waar op geboden mocht worden. Via Facebook werden de eerste biedingen gedaan en het bod ging al ruim over de 250 euro heen, ” vertelt Richard.

Hij vervolgt: “Maar Louis Vinke (LV belettering) kwam met het idee om samen met een groep aanwezige ondernemers honderd euro per onderneming te doneren, om zo het bedrag tot grote hoogte te brengen. Dat lukte, want veertien ondernemers deden mee en zo kwam er weer 1400 euro bij. Besloten werd om de chocomotief aan te bieden aan het Sophia Kinderziekenhuis. SvensCar wilde ook nog graag een exemplaar voor hun showroom en de snel ingekochte Chocomotief ging voor honderd euro boven de prijs van de hand. De actie leverde in het totaal bijna 8000 euro op,” vertelt Leeuwis.

Op de vraag of er een 2016 editie gaat komen is Richard heel stellig: “Graag, want zoveel mensen die het een to avond vonden, willen graag op herhaling in 2016. Ik wil langs deze weg alle mensen bedanken die deze actie tot een groot succes hebben gemaakt.”

Foto’s: Rik Leeuwis. Tekst: Richard Leeuwis.

SMP_5936 SMP_5899 SMP_5821 SMP_5783 IMG_6975 IMG_6955 IMG_6863

Deel dit bericht via...