mishandeling politieALBLASSERDAM – In krap drie weken tijd zijn in Alblasserdam minstens drie personen slachtoffer geworden van zinloos geweld. Twee weken geleden werd een jongen en meisje langs de Van Hogendorpweg vanuit het niets aangevallen en geschopt en geslagen. Zaterdag 14 maart 2015 was het weer raak. Toen werd ter hoogte van de Oude Torenbrug een 15-jarige jongen van zijn fiets getrapt.

“De jongen reed rond 23.10 uur, samen met een vriendin, over het fietspad. Er kwam op dat moment een groepje van acht tot tien jongens op de fiets uit tegenovergestelde richting. Twee van de jongens keerden om en reden het slachtoffer en zijn vriendin achterna,” vertelt Gijs van Nimwegen van de politie.

Bespuugd
De woordvoerder vervolgt: “De jongen werd van zijn fiets getrapt. Op de grond kreeg hij de nodige duwen, trappen en klappen. Ook werd hij bespuugd. Nadat het meisje om hulp ging roepen, zijn de jongens afgedropen.” Volgens de politie was er geen aanleiding voor de mishandeling. “Het was ruzie zoeken. Zonder aanleiding.”

Signalement
Het meisje dat bij de mishandeling aanwezig was vertelt op Facebook dat het gaat om twee blanke jongens van een jaar of zestien. “De één had een Pelle-kapsel, met een scheiding naar links. Hij had blond haar, een blauwe jas, een lichtbruine broek en een zilvergrijze fiets. De andere jongen had kort bruin / zwart stekelig haar. Hij droeg een zwarte jas en een spijkerbroek. Hij had een donkereblauwe / zwarte fiets.” Tijdens de mishandeling zouden enkele auto’s gepasseerd zijn. Deze mogelijke getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen.

Dikke wang
Op dezelfde zaterdag, 14 maart, vond rond 23.00 uur op Dam in Alblasserdam een soortgelijke mishandeling plaats. Daar werd een 23-jarige door een groepje jongeren aangevallen en op zijn gezicht geslagen. “De jongen liep een dikke wang op. Hij doet vandaag, maandag, aangifte. Ook van deze mishandeling, waarbij een man of tien bij betrokken was, is bij ons nog geen aanleiding bekend,” aldus Van Nimwegen.

Tips
Mensen die meer informatie hebben over de mishandelingen, wordt verzocht om zich te melden bij de politie via het nummer 0900-8844. Bent u ‘live’ getuige van een mishandeling? Bel dan direct 112.

mishandeling politie