Ford Wensveen Erkend Duurzaam 02bALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo heeft donderdag 12 maart 2015 het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ uitgereikt aan Ford Wensveen in Alblasserdam. Het certificaat wordt uitgegeven door BOVAG en is een bewijs dat het autobedrijf in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.
“Wij vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen altijd al belangrijk en zijn daarom ook vaak te vinden als sponsor of deelnemer bij clubs, verenigingen en evenementen in de regio,” zegt Nico Treure van Ford Wensveen. “Duurzaam Ondernemen is een belangrijk onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Nadat ik vorig jaar heb deelgenomen aan de door de gemeente Alblasserdam aangeboden training Duurzaam Ondernemen Loont, zijn we binnen Wensveen hard aan het werk gegaan om het officiële BOVAG Certificaat te halen,” aldus Nico.

Pluspunt
Na een uitgebreide audit door het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit), is Ford Wensveen officieel gecertificeerd. “In deze controle kwamen veel onderwerpen aan bod. Uiteraard afvalscheiding en energiebesparing, maar ook opleiding en ontwikkeling van de medewerkers en verkoop en inzet van duurzame en zuinige auto’s. Ook het feit, dat het initiatief voor het halen van het certificaat van Ford Wensveen zelf kwam en niet werd opgelegd door de importeur, was een belangrijk pluspunt bij de audit,” vertelt Treure.

Volgend jaar
Treure besluit: “We zijn blij met het behaalde resultaat en trots op het mooie certificaat, dat inmiddels aan de muur hangt te pronken. Uiteraard stopt onze inspanning nu niet, want het certificaat is een jaar geldig. Daarna volgt een nieuwe audit. We blijven dus actief zoeken naar mogelijkheden om nog duurzamer te werken.”

Ford Wensveen Erkend Duurzaam 02b