Droogdok scheepshal oceanco AlblasserdamALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam houdt zaterdag 14 maart 2015 een open dag. Hierbij is het voor iedereen mogelijk om een laatste blik in het nieuwe droogdok te werpen, alvorens deze in gebruik wordt genomen voor het eerste Oceanco-jacht dat hier afgebouwd zal worden. Het publiek is van 11.30 tot 15.00 uur welkom om het dok te bezichtigen èn om het kunstwerk te bekijken, dat samen met verschillende basisscholen in Alblasserdam en werknemers van Oceanco is gemaakt. Dit kunstwerk zal de nieuwe hal permanent versieren.

De nieuwe scheepsbouwhal die in de afgelopen maanden werd gebouwd, heeft een oppervlakte van 5.500 m2, is 33 meter hoog en heeft een droogdok met een diepte van tien meter. In het deel naast de hal worden 2.800 m² kantoren en 13.000 m² werkplaatsen, kantine en overige technische ruimten gerealiseerd.

Een droogdok is een vaste bouw- of reparatieplaats voor schepen, die men door middel van een mechanische aangedreven pompinstallatie onder water kan laten lopen, of droog kan zetten.

Droogdok scheepshal oceanco Alblasserdam

IMG_0075 [Desktop Resolutie]