2008 Uitdelen rugzakjes leskist AlblasserdamALBLASSERDAM – In het educatief aanbod van Duurzaamheidscentrum Weizigt is vanaf heden een nieuwe leskist toegevoegd. In de onderzoekkisten zitten opdrachten over de dieren en planten die leven in het Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam. De leskisten worden uitgeleend vanuit het gemeentehuis in Alblasserdam. ‘Doe- en ontdekpad Huis te Kinderdijk’ is de nieuwe les voor bovenbouwleerlingen van basisscholen in Alblasserdam. Vanaf half april zijn de onderzoekkisten die bij deze les horen, te lenen bij het gemeentehuis in Alblasserdam.

In de onderzoekkisten zitten opdrachten over de dieren en planten die leven in het Park Huis te Kinderdijk. Daarnaast komt ook de geschiedenis van het park aan bod. Door de opdrachten leren de leerlingen onder andere hoe ze aan dieren en planten kunt zien of water gezond is en welke watervogels er in de stad leven. De leerlingen doen wateronderzoek en bekijken en inventariseren welke planten er groeien. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten leren de leerlingen daarnaast ook hoe zij samen moeten werken en hoe fijn het is om lekker buiten bezig te zijn.

Bovenbouw
De lessen zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 en duren ongeveer 2 uur. Het Doe- en ontdekpad kan uitgevoerd worden van augustus tot half oktober en van half april tot juli. Dit omdat er wel voldoende waterdiertjes aanwezig moeten zijn.

Reserveren
Reserveren van de leskisten kan via w.d.roos@alblasserdam.nl. De kist is iedere dinsdag op te halen op het gemeentehuis en kan op donderdagen weer worden teruggebracht.

Foto: archief.

2008 Uitdelen rugzakjes leskist Alblasserdam