Paaspraise 2013 (Medium)REGIO – Gospelkoor Reflexxion uit Giessenburg verzorgt samen met een samengesteld projectkoor uit Alblasserdam op zaterdag 21 en vrijdag 27 maart uitvoeringen van het concert ‘Hij was Eén van ons’. Tijdens het concert wordt een beeld gegeven van het leven, lijden en sterven van Jezus, Zijn opstanding uit de dood en wat dat vandaag voor mensen betekent. De luisteraar wordt meegenomen om door de ogen van diverse ooggetuigen mee te kijken naar dit verhaal.

Solist Robert de Bruijn vertolkt de diverse mannelijke solo rollen. Koren en een samengesteld combo staan onder algehele leiding van dirigent en componist Martin de Jong uit Alblasserdam. Dominee Jan Reijm zal de rol van verteller op zich nemen.

De entree is acht euro. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. Reserveren kan door te mailen naar: maatinmuziek@outlook.com of via de koorleden. Tevens is er kaartverkoop aan de zaal.

Paaspraise
ALBLASSERDAM – Ook dit jaar organiseert Evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard een Paaspraise-avond op 1e Paasdag, zondag 5 april. Het feest van de Opstanding van Jezus zal gevierd worden met samenzang van bekende Opwekkingsliederen. De samenzang wordt ondersteund door een koor en band. Gerrit Mes, de voorganger van de gemeente, zal tijdens de avond een korte overdenking houden, maar de avond bestaat hoofdzakelijk uit zingen. Iedereen is van harte welkom op deze avond die om 20.00 uur begint in het gebouw van Jozua aan de Ampèrestraat 4 te Alblasserdam. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

Paasmuziekstuk
PAPENDRECHT – Op 4 april organiseert Christelijk Jongerenkoor de Morgenster uit Alblasserdam in samenwerking met het Ridderkerks Symfonie Orkest het paasmuziekstuk “Once upon a cross”. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus door middel van koorzang, samenzang en Bijbelteksten. Het paasverhaal zal op bijzondere wijze ten gehore worden gebracht, waarbij de liederen vertellend aan elkaar worden verbonden door Jan Paul Apon (spreker van de Evangelische gemeente in Ridderkerk). Dit alles zal gebeuren onder algehele leiding van onze dirigent Leon van Veen. Het concert wordt gehouden in de Bethlehemkerk, Van der Palmstraat 1 in Papendrecht. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De kaarten kosten tien euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. De kaarten zijn te reserveren via info@cjkdemorgenster.nl en zijn aan de deur verkrijgbaar.

Passie – en paasconcert
OUD-ALBLAS – Op 28 maart 2015 is er een passie en paasconcert waar CZOV Eensgezindheid uit Oud-Alblas weer de cantate ‘Van Liefde Ongekend’ van Johan Bredewout uitvoert. De cantate bestaat uit twee gedeelten, deel 1 ‘Lam Gods’ vertelt het lijden en sterven van de Here Jezus. Het tweede deel ‘De Heer is Waarlijk opgestaan’ vertelt het verhaal van Zijn opstanding.

Johan Bredewout en de tekstschrijver Hans de Ruiter hebben heel kunstig gesproken tekst en gedeelten van bekende psalmen en gezangen tot één geheel weten te maken, nog versterkt door de rol van de verschillende instrumenten uit het orkest. Als er weer zoveel belangstelling als vorig jaar is, overweegt Eensgezindheid van de uitvoering van dit werk voor Pasen een traditie te maken. Op één deel na (Agnus Dei) is het gehele werk in het Nederlands geschreven en ook dit jaar zullen de teksten van de gezongen gedeelten weer via de beamer weergegeven worden. Aanvang 19.30 uur. Toegang 15 euro. In de voorverkoop bij Stefanie’s Giftshop en bij de leden kosten de kaarten 12.50 euro. Voor jeugd tot twaalf jaar is de entree gratis. Donateurs krijgen bericht over een speciaal tarief. Medewerkenden dit jaar zijn: Strijkkwartet Furioso,Slagwerk: Hendrie Westra, Trompet; Henk-Jan Drost en Dieuwke Kloppenburg, Hobo: Jolanda den Houter, Piano: Jorrit Woudt, Fluit: Marjolein de Wit, Orgel: Christian Boogaard, Gesproken teksten: Ds. W van Weelden, Algehele leiding: Wim de Penning.

Paaspraise 2013 (Medium)