Flipperen insluiping inbraak pasje deurALBLASSERDAM – Vanuit twee woningen aan de Plantageweg in Alblasserdam zijn donderdag 5 maart 2015 spullen ontvreemd. Dit gebeurde tussen 16.00 en 18.00 uur, in appartementencomplex De Plantenaer. De inbrekers verschaften zich volgens de politie toegang tot de woningen middels de zogenoemde ‘flippermethode’. “Dan wordt met een hard stukje plastic, bijvoorbeeld een pasje, tussen de deurschoot gewrikt, waardoor de klink openschuift,” legt agent Ton Brouw uit.

De insluipingen vonden plaats, terwijl de bewoners gewoon in de huiskamer zaten. Achteraf gezien hebben zij wel iets gehoord, maar hebben niets gezien. Er zijn waardevolle spullen, waaronder sieraden, buitgemaakt.

De politie roept iedereen die iets heeft gezien of gehoord dat met de insluipingen en diefstallen te maken kan hebben op om zich met hun verhaal te melden. Tips zijn welkom op het nummer 0900-8844. Anoniem tippen kan ook via het nummer 0800-7000.

Flipperen insluiping inbraak pasje deur

IMG_5385 (Medium)