IMG_0389 (Medium)ALBLASSERDAM – Deze week stond voor basisschool Het Kompas aan het Scheepsbouwplein in Alblasserdam een grote vrachtwagentrailer. Deze zogenoemde ‘Classic Express’ kon worden uitgeschoven, waardoor er een heuse concertzaal ontstond. “De akoestiek deed niet onder voor die in het Amsterdams Concertgebouw. Alles werd gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem. Als kers op de taart werd de schitterende muziek versterkt door beeld- en lichteffecten, waardoor een intieme, rustige sfeer ontstond,” vertelt schooldirecteur Gerrit Kant.

De groepen vier tot en met acht van Het Kompas konden genieten van muziekwerken van onder andere Vivaldi en Bach, gespeeld door drie jonge talenten, prijswinnaars van het Prinses Christina Concours: Nana Moussault, 13 jaar, op de viool, Julian van der Linden, 15 jaar, op de saxofoon en Elsbet Remijn, 26 jaar, op de piano.

De kinderen mochten ter afsluiting de ingestudeerde klap- en stampfragmenten, die in de voorbereidingslessen in de klas waren ingestudeerd, uitvoeren op het muziekstuk ‘Classic Express’ van Marlon Titre.

Foto’s: Leo van Meerkerk.

IMG_299 (Medium) IMG_0300 (Medium) IMG_0384 (Medium) IMG_0389 (Medium) IMG_0493 (Medium) IMG_0705 (Medium)