IMG_4890 (Medium)ALBLASSERDAM – Een 21-jarige Alblasserdammer is woensdagmiddag 4 maart 2015 gewond geraakt, nadat hij bij de Nicolaas Beetsstraat werd aangereden. Volgens de man werd hij bewust aangereden door een man in een wit busje. “Die man liep in de flat bij mensen naar binnen te kijken. Toen hij beneden kwam vroeg ik waarom hij dat deed. Daar had hij geen antwoord op. Hij zei wel dat hij op zoek was naar zijn vriendin. Ik verzocht hem weg te gaan,” vertelt de Alblasserdammer.

 

Hij vervolgt: “Hij liep naar zijn busje en kwam ineens met gierende banden op mij afrijden. Ik kon tussen twee geparkeerde auto’s springen. Hij maakte een rondje en reed over de stoep op mij en mijn moeder af. Ik duwde mijn moeder weg en viel daardoor. Hij reed vervolgens achteruit over mijn been. Dit is gewoon poging doodslag,” stelde de man. Een ambulance en een aantal politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse.

De verwondingen bij de 21-jarige lijken mee te vallen. De Damdorper werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van het busje zou er na de aanrijding vandoor gegaan zijn.

De politie laat weten het incident te onderzoeken. “We gaan eerst kijken wat er precies is gebeurd. Het is ons nog niet helemaal helder of er nu sprake was van opzet of van een ongeluk of nog iets anders. Tot nu toe hebben we niemand aangehouden, maar als daar aanleiding voor is, zullen we dat alsnog doen,” laat politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen weten.

 

IMG_4890 (Medium)