nl-doetALBLASSERDAM – Verpleeghuis De Alblashof opent zaterdagochtend 21 maart haar deuren tijdens de Open Dag van de Zorg en NL Doet. Belangstellenden zijn tussen 9.30 en 12.30 uur welkom op deze Rivas-locatie aan de Alblashof 1. Zij kunnen deze dag diverse informatiestands bezoeken over het Centrum voor Jeugd en Gezin, thuiszorg en verpleeghuis De Alblashof. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Daarnaast steken vrijwilligers hun handen uit de mouwen in het kader van NL Doet. De open dag wordt om 9.30 uur geopend met een optreden van breakdancegroep ‘A-Town B-Boys’.

Voor elk wat wils
Bezoekers vinden tijdens de Open Dag van de Zorg in verpleeghuis De Alblashof voor elk wat wils. ‘Er is voor de kinderen een poppen- en berenconsultatiebureau en medewerkers van de bibliotheek Alblasserdam lezen spannende verhalen voor’, vertelt Annemieke Kikkert, teamleider bij Rivas. ‘Bij de stand van het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen bezoekers terecht met al uw vragen rondom opvoeding en gezin.’ Maar ook over Rivas thuiszorg en verpleeghuis De Alblashof is er meer informatie deze ochtend. Kikkert: ‘Met alle veranderingen in de zorg merken we dat mensen veel vragen hebben. De wijkverpleegkundige is aanwezig om deze te beantwoorden. Verder geven de medewerkers van De Alblashof graag meer uitleg over bijvoorbeeld omgevingszorg.’

Steentje bijdragen
Ook steken vrijwilligers, waaronder leden van Rotaryclub Kinderdijk, op zaterdag 21 maart de handen uit de mouwen. In het kader van NL Doet verzorgen zij verschillende activiteiten voor de bewoners van verpleeghuis De Alblashof. Zo maken zij de tuin zomerklaar, maken bloembakjes voor in de woonkamers en maken hapjes voor een high tea. Als dank ontvangen zij een lunchconcert. Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen van vrijwilligers.

Meer informatie
Voor meer informatie over verpleeghuis De Alblashof, thuiszorg en het Centrum voor Jeugd en Gezin kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl. Voor het volledige programma van De Alblashof kijk op www.rivas.nl/opendagvandezorg. Informatie over de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn en NL Doet is te vinden op www.weekvanzorgenwelzijn.nl en www.nldoet.nl.