300e lid Bewonerspanel Alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – Op 2 maart werd de 75-jarige heer Van der Werff met een bos bloemen en VVV-bonnen in het zonnetje gezet door burgemeester Jan Heijkoop van Alblasserdam en het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD). Dit deden zij ter ere van zijn aanmelding als 300e lid van het Bewonerspanel van Alblasserdam. Het OCD heeft dit internetpanel een aantal jaar geleden opgezet om in opdracht van de gemeente onderzoek uit te voeren onder Alblasserdamse burgers over bijvoorbeeld wonen, voorzieningen, veiligheid, parkeren en groenonderhoud.

Raadplegen van bewoners
Het college van burgemeester en wethouders vindt het erg van belang om plannen samen met bewoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers vorm te geven en uit te voeren. Dit heeft zij ook opgenomen in de samenlevingsagenda ‘Samen Doen’. Persoonlijke ontmoeting heeft zij hoog in het vaandel maar ook het bevragen van het bewonerspanel via een online vragenlijst is erg geschikt. Het afgelopen jaar heeft de gemeente het bewonerspanel geraadpleegd over ‘Meedoen in Kinderdijk’, energie en risico’s en rampen en de communicatie daaromtrent.

Online makkelijk uw mening geven
Iedereen die meedoet, krijgt voor ieder onderzoek een email van het Onderzoekscentrum Drechtsteden (OCD). Hierin staat een link naar een vragenlijst op internet. Antwoorden op enquêtes verwerkt het OCD altijd anoniem. Uiteraard wordt de deelnemer ook geïnformeerd over de uitkomsten. Aanmelden kan op de website van het OCD: www.onderzoekcentrumdrechtsteden.nl/bewonerspanel.

Van links naar rechts: burgemeester Heijkoop, de heer Van der Werff, mevrouw Soffers (OCD) en mevrouw Oostrom-van der Meijden (OCD).

Van links naar rechts: burgemeester Heijkoop, de heer Van der Werff, mevrouw Soffers (OCD) en mevrouw Oostrom-van der Meijden (OCD).