hornbach-in-Alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – Bouwmarkt Hornbach in Alblasserdam mag 14.000 m2 vloeroppervlak als verkoopruimte gaan gebruiken. De Raad van State heeft het door concurrenten van Hornbach ingestelde beroep tegen het bestemmingsplan dat dit mogelijk maakt ongegrond verklaard. De Raad van State zegt dat voldoende is aangetoond dat de gemeente door dit bestemmingsplan geen onaanvaardbare leegstand en onaanvaardbaar ondernemersklimaat in de regio veroorzaakt. Tot nu toe mocht Hornbach 10.000 m2 verkoopoppervlak gebruiken.

20 jaar lange discussie
Concurrenten van Hornbach hebben zich jarenlang verzet tegen de voorgenomen uitbreiding. “Deze uitspraak maakt een einde aan een ongeveer 20 jaar lange discussie tussen de gemeente, Hornbach en concurrenten van Hornbach”, aldus wethouder Kraijo. “We hopen dat iedereen deze zaak nu achter zich kan laten en zich kan focussen op de toekomst.”

Buitenverkoop
Er loopt ook nog een hoger beroep van concurrenten van Hornbach tegen de vergunning die de gemeente in 2012 heeft verleend voor buitenverkoop. Het besluit hiertegen wordt begin april verwacht. Omdat het nu onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan de buitenverkoop toestaat, is de verwachting dat de Raad van State ook dit beroep ongegrond verklaart.

hornbach-in-Alblasserdam (Medium)