Brug mesdaglaan mavoparkALBLASSERDAM – De drie bruggetjes in het ‘Mavopark’ langs de Mesdaglaan in Alblasserdam hadden al vervangen moeten zijn, maar zijn dat nog niet. Één van de bruggen is al sinds eind 2013 afgesloten, omdat het uit veiligheidsoogpunt niet meer verantwoord was om voetgangers op de brug toe te laten. De kwaliteit van de andere twee bruggen laat ook te wensen over. Vorig jaar werd beloofd dat de drie oeververbindingen vóór de herfstvakantie vervangen zouden worden. Dat is nog steeds niet gebeurd. De D66 heeft daarom deze week vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Oplossing
“Wanneer wordt het park nabij de Mesdaglaan weer volledig toegankelijk en welke oplossing heeft u daarbij voor ogen gelet op de slechte staat van dit parkje?,” vraagt de D66 zich af.

Vertraging
De gemeente laat weten dat alle drie de bruggen in het parkje alsnog vervangen gaan worden. “De keuze voor het type materiaal, de zoektocht naar een leverancier en de aanvraag omgevingsvergunning hebben eraan bijgedragen dat de plaatsing daarvan meer tijd heeft gevraagd dan we vooraf hadden voorzien,” vertelt Ilona Binnerts, woordvoerster van de gemeente Alblasserdam.

Veel werkzaamheden
Binnerts vervolgt: “Bovendien vinden er momenteel veel (grote) werkzaamheden in de buitenruimte plaats, zoals het Wilgenplein,de Van Eesterensingel en de Polderstraat. Ondanks dat één brug voor de veiligheid moest worden afgesloten, kon er vanwege de alternatieve route nog wel in het parkje gerecreëerd worden. De nieuwe bruggen zijn al in aanbouw. Deze week is de omgevingsvergunning voor plaatsing verleend. De bruggen worden gemaakt van honderd procent composiet. Dat gaat langer mee en vraagt weinig onderhoud. ”

Waarom composiet?
De keuze voor composiet roept bij D66’er Marko Stout nieuwe vragen op: “Het college stond op het standpunt dat de bruggen niet vervangen konden worden door (veel goedkopere) duikers om de authenticiteit van het parkje geen geweld aan te doen. Hoe valt composiet te rijmen met duurzaam? Is een duurzame echte houten brug niet duurzamer? Waarom wacht het college al ruim twee jaar met een oplossing? En hoe verklaart u dat raadsleden de laatste maanden extra moeite moeten doen om te zorgen dat het college haar verplichtingen richting de gemeenteraad waarmaakt?”

Antwoord
Het college komt binnen dertig dagen met antwoorden op de vragen van Stout.

Start
Binnerts van de gemeente laat weten dat de vervanging van de bruggen in april 2015 start. “Het gaat dan eerst om voorbereidende werkzaamheden. Daarna worden de oude bruggen verwijderen en de nieuwe geplaatst. “Dit werk kost vermoedelijk enkele weken,” aldus Binnerts. Na plaatsing van de nieuwe bruggen zullen ook de wandelpaden weer in goede staat worden gebracht.

Brug mesdaglaan mavopark

mesdaglaan bruggetjes IMG_5718-Medium

 

Deel dit bericht via...