inbrekerswerktuigALBLASSERDAM – Politiemensen hebben in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 februari 2015 in Alblasserdam twee mannen aangehouden, die zich verdacht gedroegen. De agenten hadden de auto om 01.00 uur gezien op De Helling en besloten de inzittenden te controleren. Dat gebeurde in de Polderstraat. De bestuurder, een 31-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, was van het begin af aan zeer opstandig en weigerde alle medewerking. Toen de agenten dreigden pepperspray te gebruiken koos hij eieren voor zijn geld.

Zijn passagier, 25 jaar oud en ook inwoner van Hendrik Ido Ambacht, was verstandiger en besloot wel direct mee te werken aan de controle.

In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen (zie foto) en daarvoor werden beiden aangehouden. De bestuurder werd daarnaast ook aangehouden voor het belemmeren van de agenten. De passagier kon zich niet legitimeren en is ook daarvoor aangehouden.

inbrekerswerktuig