IMG_3679 (Medium)ALBLASSERDAM – “U bent van de generatie die nog vriendelijk, gastvrij en argeloos is, maar u mag best een beetje alerter en wat minder behulpzaam worden. U hoeft onbekenden niet binnen te laten en geen pakjes voor anderen aan te nemen,” zo hield Deborah Buize, projectleider ‘Senioren en Veiligheid’ van de politie-eenheid Rotterdam woensdagmiddag 18 februari 2015 de ruim 100 Alblasserdamse senioren in Landvast voor. Het was één van de vele tips aan ouderen, om criminaliteit te voorkomen.

Rollenspel
Middels rollenspellen werd de bezoeker attent gemaakt op de sluwheid van criminelen. “Als u niemand verwacht, doe de deur dan niet open of gebruik een kierstandhouder. Neem ook geen pakketjes aan, als u niets hebt besteld en ga zeker niet pinnen voor iets dat u niet hebt besteld,” adviseerde Buize van de politie. “Bewaar ook geen grote geldbedragen in huis. Zet het op de bank of geef het weg,” vervolgde de agente.

Leesbril mee
Doel van de middag was om de senioren op praktische wijze te informeren over veilig zelfstandig wonen. Zo waren er tips als: ‘Neem je leesbril mee naar de supermarkt, zodat je niet van veraf je pincode in hoeft te toetsen’ en ‘Ga niet voorop als je gasten binnenlaat. Sluit altijd zelf de deur, zodat insluipers geen kans krijgen’. Verder was er ruimte voor eigen ervaringen van de ouderen.

Tevreden
De veiligheidsbijeenkomst werd georganiseerd door de politie van Alblasserdam en de Stichting Welzijn Alblasserdam, in samenwerking met de ANBO en PCOB. Er kwamen ruim honderd mensen op af. De organisatie liet na afloop weten heel tevreden te zijn met de opkomst van de ouderen.

Tweede bijeenkomst
Op woensdag 10 maart wordt er van 14.00 tot 16.00 uur een tweede, identieke veiligheidsbijeenkomst gehouden. Aanmelden kan telefonisch 078-2021220 of per e-mail info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Vermeld de naam en contactgegevens. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 maart. Daarbij geldt: vol is vol.

IMG_3679 (Medium)

IMG_3631 (Medium) IMG_3636 (Medium) IMG_3667 (Medium)