zwerfvuil alblasserdamALBLASSERDAM – Raadslid Teus Stam heeft dinsdagavond 17 februari 2015, tijdens de gemeenteraadsvergadering aandacht gevraagd voor zwerfvuil in Alblasserdam. “Ik reed zondag over de Plantageweg en toen schoot me een regel te binnen uit een veertig jaar oud liedje van Barend Servet: “Waar komt die rotzooi toch vandaan?”,” stak Stam van wal.

Hij vervolgde: “Ik geef toe: het was geen goede voorbereiding voor de kerkgang. We zingen daar ten slotte hele andere liederen, maar ik was wel verbaasd over de rotzooi die er lag. Het leek wel of er een container was omgegooid. Bovendien vang ik meerdere signalen op dat er op dit moment, ten opzichte van vorig jaar, meer vuil in het dorp ligt. Is dit bekend bij het college? En was afgelopen zondag een incident of kunnen we nog meer verwachten?”

Zelfde
Burgemeester Heijkoop zei, voordat hij het woord aan verantwoordelijk wethouder Peter Verheij gaf dat hij rond die tijd ook over de Plantageweg reed en hetzelfde constateerde.

Horeca
Wethouder Verheij gaf aan het beeld dat geschetst werd niet te herkennen: “Dit zal zondag een incident zijn geweest. Het gebeurt helaas wel vaker dat op de weg van en naar horeca-activiteiten vuil op straat belandt en dingen vernield worden. Het algemene beeld herken ik zeker niet. Voor het ruimen van zwerfvuil hebben we mensen van Drechtwerk ingeschakeld, die de hele dag door het dorp schoonhouden. Uiteraard mogen mensen ook zelf het initiatief nemen om vuil op te ruimen, zoals bijvoorbeeld Jan Wijninga doet,” vertelde Verheij.

Stoppen
“Dan had ik dus even moeten stoppen om het op te ruimen?,” grinnikte de burgemeester. Verheij antwoordde lachend: “Dat had u niet misstaan, burgemeester.”

In de gaten
Stam was tevreden met de beantwoording van het college en zei het in de gaten te zullen houden.

zwerfvuil alblasserdam