B9jVL7KIMAA46ub [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Afgelopen week vond voor de tweede maal de Techniekroute plaats in Alblasserdam. De organisatie wil de scholen en bedrijven bedanken voor hun deelname. “Het was een groot succes. Scholen, leerlingen en bedrijven waren heel enthousiast,” zo laat de organisatie weten. Tijdens de Techniekroute bezochten alle leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in Alblasserdam bedrijven.

Bedrijven
Deelnemende bedrijven waren Activeview, Bayards Aluminium Constructies BV, Citytec, Coatinc Alblasserdam BV, ConTec BV, ETB De Noord Alblasserdam BV, Ford Wensveen, Koninklijke IHC Lagersmit, Maat, Van der Schee, Valk Welding en Volvo. In het bedrijf kregen de kinderen iets te horen, te zien en te doen. Iedereen ging op verschillende manieren aan de slag met (technische) opdrachten.

Inspiratieavond
De dag werd afgesloten met een inspriatieavond over ‘Gaming en onderwijs’. Bijna alle bedrijven en vertegenwoordigers van de scholen waren aanwezig. Roy Van Bussel (SAGA, Simulation And Gaming Association The Netherlands) gaf een presentatie over techniek in het onderwijs met de focus op gaming.

Verbeterpunten
Tijdens de avond is de techniekroute ook geëvalueerd. De verbeterpunten worden meegenomen naar volgend jaar wanneer de derde techniekroute georganiseerd zal worden.

Foto’s: Arjan Kraijo, wethouder Alblasserdam.

B9jVL7KIMAA46ub [Desktop Resolutie]

B9jGTISIgAIR70C [Desktop Resolutie] B9jMN8rIgAExWpL [Desktop Resolutie] B9jMOD2IYAEdbVn [Desktop Resolutie] B9jPrErIMAEIDMN [Desktop Resolutie] B9jPrN1IYAAIKF1 [Desktop Resolutie] B9jVL67IcAA5Rpd [Desktop Resolutie] B9kCLmsCAAAjw_H [Desktop Resolutie] B9kCLmwCAAA7Pob [Desktop Resolutie] B9kCQKwCMAAOXg- [Desktop Resolutie] B9kDDwQIUAAB8OY [Desktop Resolutie] B9kDDynIMAE_rtK [Desktop Resolutie] B9kDmgMIYAI8dy6 [Desktop Resolutie] B9kDmQfIQAEtr95 [Desktop Resolutie]