2015-02-13 19.39.34 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – In samenwerking met centrum voor de kunsten ToBe verzorgt Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam de cursus ‘muziek = leuk’. Deze cursus maakt deel uit van het cultuurprogramma ‘Kunstkanjers’. De Kunstkanjers in de leeftijd van zes tot en met acht jaar leren in tien weken tijd de eerste beginselen van muziekmaken door het bespelen van blokfluit, ocarina, boomwacker, xylofoon en door oriëntatie op blaas- en slagwerkinstrumenten. Ook ritmes en muzieknoten lezen komen aan bod in de cursus.

Na wekenlange voorbereiding was het vrijdag 13 februari dan eindelijk zover; de Kunstkanjers van de cursus Muziek=Leuk gaven hun eindconcert in de bijzaal van de Ontmoetingskerk. Ouders, grootouders en overige belangstellenden van de deelnemers kregen een leuk en afwisselend programma te horen dat met veel enthousiasme werd gebracht door de kinderen. Juf Desirée Twigt wist kinderen en publiek zelfs te boeien met een “kaarsjesdans” op muziek en wist het aanwezige publiek ook op enthousiaste wijze in beweging te brengen.

2015-02-13 19.39.34 [Desktop Resolutie] 2015-02-13 19.39.35 [Desktop Resolutie]