IMG_3049 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – In zwembad Blokweer in Alblasserdam is vrijdagmiddag 13 februari 2015 een zogenoemde ‘luie trap’ officieel in gebruik genomen door doelgroepzwemster Selia Vastenhout. Dit gebeurde nadat Mart van der Burgh, voorzitter van de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA) had toegelicht waar een ‘luie trap’ voor dient. Een ‘luie trap’ is een trap die meebeweegt met de verandering in hoogte door de beweegbare bodem van het bad. “De treden blijven ten alle tijden horizontaal en de trap heeft aan iedere zijde een leuning,” vertelde Van der Burgh.

Daarmee is de nieuwe trap een aanwinst voor met name de minder valide en oudere zwemmers, die op deze manier makkelijk in en uit het water kunnen gaan. De trap, die 6500 euro kostte, is vervaardigd van hoogwaardig RVS (roest vast staal) en kan eenvoudig uit het bad worden verwijderd, zodat bijvoorbeeld de waterpoloërs er geen last van hebben.

Na het doorknippen van het lint door mevrouw Vastenhout, onder toeziend oog van wethouder Arjan Kraijo en BSSA-voorzitter Van der Burgh, gingen de doelgroepzwemmers via de nieuwe trap het water in en kon de training beginnen.

IMG_3049 [Desktop Resolutie]

IMG_3079 [Desktop Resolutie] IMG_3100 [Desktop Resolutie] IMG_3109 [Desktop Resolutie]