Persbericht Overzetponten en LekbotenALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een nieuwe fototentoonstelling samengesteld, die vanaf woensdag 11 februari te zien is in de bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam. De nieuwe fototentoonstelling gaat over Overzetponten en Lekboten.

In 1408 werd al melding gemaakt van het overzetveer tussen Alblasserdam en Oostendam. Met foto’s, van onder andere ansichtkaarten, wordt een beeld geschetst van hoe het vroeger was. Ook is er fotomateriaal van de nog bestaande veerdiensten in onze regio. Daarnaast is er aandacht voor de rederij Fop Smit met de Lekboten, die vroeger op de Lek en rivier de Noord een dagelijks beeld waren. Deze salonboten vervoerden niet alleen passagiers, maar ook vracht en vee. Er werden ook veel dagtrips mee gemaakt. De tentoonstelling blijft in de bibliotheek tot eind april 2015.