003 (Medium)ALBLASSERDAM – Met het bestickeren van een prullenbak bij het Makado in Alblasserdam, hebben wethouder Peter Verheij en Alblasserdammer Jan Wijninga afgelopen zaterdag een ‘zwerfie-opvanghuis’ geopend. In oktober werd in Cuijk het allereerste’ zwerfie-opvanghuis’ geopend. Sindsdien komen er wekelijks nieuwe ‘opvanghuizen’ in het land bij. Het doel is om mensen uit te nodigen één stuk zwerfvuil dat verweest op straat ligt, een goed onderkomen te geven.

” Doe je een donatie (zwerfafval op de gewone manier opruimen) in een zwerfie-opvanghuis, dan zien we je graag met een foto op Twitter, Facebook of elders op social media, vergeet dan niet de hashtag #zwerfie!,” zo is te lezen op de site van stichting Klean, initiatiefnemer van het fenomeen ‘zwerfie-opvanghuis’. Klean staat overigens voor: Klagen Loont Echt Absoluut Niet.

In Alblasserdam heeft Jan Wijninga al diverse prullenbakken ‘omgestickerd’ tot opvanghuizen. Zo is er bakken bij het Lammetjeswiel, het Scheldeplein en het Makado voorzien van stickers. “Alleen op prullenbakken op centrale plekken in het dorp komen stickers. Bij een aantal bakken zijn de stickers afgehaald. Die komen er op,” vertelt Wijninga. Hij vervolgt: “Je ziet nu al resultaat. De bakken waar de stickers op zitten, zitten echt voller.”

Meer informatie is te vinden op www.kleanworldwide.nl/.

003 (Medium)

002 (Medium) 012 (Medium)