B9ZHNNTCUAIFwzlALBLASSERDAM – Bij een woning aan De Vang in Alblasserdam is vrijdag 6 februari tussen 18.30 en 20.00 uur geprobeerd in te breken. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich via het nummer 0900-8844 melden. Verder zijn er in het afgelopen weekend wéér fietsen gestolen in Alblasserdam. Ditmaal werden er rijwielen bij het Wilgenplein, de Sportlaan en de Maasstraat ontvreemd.

 

Per mail laat één van de gedupeerden weten dat het in haar geval gaat om een matbruine Gazelle Fuenta Xtra damesfiets die geparkeerd stond achter De Wielen. De fiets is zaterdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur gestolen. De tweewieler had als framenummer 8742938 en het sleutelnummer is 650526. Verder was de fiets uitgerust met een leder bekleed vlinderstuur, verende zadelpen en een zadel met bovenop een gleuf.

Per mail laat één van de gedupeerden weten dat het in haar geval gaat om een matbruine Gazelle Fuenta Xtra damesfiets die geparkeerd stond achter De Wielen. De fiets is zaterdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur gestolen. De tweewieler had als framenummer 8742938 en het sleutelnummer is 650526. Verder was de fiets uitgerust met een leder bekleed vlinderstuur, verende zadelpen en een zadel met bovenop een gleuf.

Tot slot werden er vrijdag in de wijk Blokweer in het Damdorp twee onafgesloten fietsen ontvreemd. Dankzij een oplettende burger zijn die inmiddels weer terug bij de eigenaren.

In de afgelopen weken zijn er in het dorp meerdere fietsen gestolen. Veelal van het merk Gazelle. Bij zwembad Blokweer, waar ook een aantal rijwielen gestolen werden, hangt inmiddels een waarschuwing op de deur.

Getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de politie van 0900-8844. Alle tips zijn van harte welkom. Bij heterdaadmeldingen of vermoedens van een heterdaad diefstal, is het toegestaan om direct 112 te bellen.