IMG-20150207-WA0007PAPENDRECHT – De politie heeft zaterdagmiddag 7 februari 2015 in Papendrecht vier personen aangehouden op verdenking van diefstal. Wijkagent Miriam van der Walle liep in burger, in privétijd te winkelen op winkelcentrum de Meent en zag dat twee vrouwen een winkel uitkwamen en vervolgens van kleding wisselden. De wijkagent vertrouwde het duo niet, ging, inclusief buggy, achter de vrouwen aan en waarschuwde intussen de politie. Even verderop stapten de vrouwen in een auto die met hoge snelheid kwam aanrijden.

Toen vervolgens een politieauto de straat kwam in rijden, ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Agenten gingen achter het voertuig aan, dat onder andere tegen het verkeer in begon te rijden. Bij de Wilgenhof wisten de agenten het voertuig tot een stoppen te brengen. De twee vrouwen (een van 30 uit Frankrijk en een van 24 uit Spijkenisse) werden aangehouden.

In de auto zaten nog twee mannen (een van 29 uit Duitsland en een van 28 uit Amsterdam) die eveneens werden aangehouden. Ook werden op de vluchtweg van het viertal spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Inmiddels is er een aangifte gedaan van zakkenrollen in de winkel waar de twee vrouwen uit kwamen lopen. Het onderzoek naar het viertal en de aangifte wordt vervolgd.

Foto: Thomas Baas.