B9GEKlgIIAA30Af (Medium)ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft donderdag 5 februari 2015 in MFC Maasplein in Alblasserdam diploma’s uitgereikt aan tien leerlingen van het leerwerkbedrijf SMILE. De leerlingen volgden een opleiding Beroeps begeleidende Leerweg AKA MBO niveau 1 in samenwerking met Terra trainingen en het ROC-Midden Nederland.

Om dit diploma te behalen, kregen de tien leerlingen van Smile gedurende één jaar één dag per week les in het MFC Maasplein en deden zij minimaal 650 uur praktijkervaring op bij diverse bedrijven en instellingen in Alblasserdam. De leerlingen hadden allen een grote achterstand op de arbeidsmarkt en kunnen met dit diploma op zak hun kansen op werk vergroten.

De leerlingen die hun diploma ontvingen zijn:

  • Arjanne van Beest: werkzaam in de linnenkamer van de Waard
  • Lydia Boon: inzetbaar voor alle werkzaamheden in het MFC
  • Romeo Fasseur: werkt in de buitendienst bij de MC Donalds
  • Patricia Garsthagen: hét gezicht in het gemeentehuis voor de dagelijkse schoonmaak
  • Mandy Klaassen: keukenprinses vanuit de dagbesteding naar een MBO diploma!!
  • Leo Knoote: werkzaam bij Smart Cleaning Centre als manusje van alles
  • Serife Kulaksiz: manusje van alles, catering, schoonmaak, zowel intern als extern
  • Debora van Leeuwen: actief in de catering bij feestjes en partijen, daarnaast 2 ochtenden in de week bij Waardeburgh
  • Patricia van der Steen: werkt in het MFC Maasplein in de schoonmaak
  • Raymigio de Wit: de jongste van de club, heeft werk gevonden in de productie

SMILE
De gemeente Alblasserdam heeft ervoor gekozen de dienstverlening aan de onderkant van de arbeidsmarkt, inclusief de sociale werkvoorziening, zoveel mogelijk lokaal te gaan organiseren. Het leerwerkbedrijf SMILE is een belangrijke spil binnen deze dienstverlening. SMILE werkt aan ontwikkeling van mensen met een beperking of een achterstand op de arbeidsmarkt. Arbeid, opleiding en bedrijfsvoering zijn hiervoor middelen. Door deze unieke constructie en prettige samenwerking tussen gemeente, bedrijven en opleidingsinstanties worden de kansen op de arbeidsmarkt voor de deelnemers aanzienlijk vergroot.

Foto’s: Peter Verheij.

B9GEKlgIIAA30Af (Medium)

B9GEItWIcAMKkQ1 (Medium)