pinautomaat pinnen pinapparaatALBLASSERDAM – Drie Bulgaarse vrouwen hebben afgelopen week geprobeerd om geld af te troggelen van een oudere vrouw uit Alblasserdam. Terwijl de Alblasserdamse voor haar boodschappen aan het pinnen was, stonden twee van de drie vrouwen dicht bij haar om zodoende haar pincode te zien. Nadat de vrouw met haar boodschappen van de Dirk aan de Sportlaan, naar haar woning was gelopen, stonden er drie vrouwen bij haar flat. Twee van hen waren de dames die dicht achter haar stonden in de supermarkt.

“Zij gingen met haar mee het portiek in, maar de oudere vrouw trapte niet in de smoesjes en vragen van de vrouwen. De Alblasserdamse belde aan bij de buurvrouw die de vrouwen uiteindelijk, nadat ze het verhaal had aangehoord, heeft weggestuurd,” vertelt politiewoordvoerster Sandra van der Hoogt.

Babbeltrucs komen volgens de politie tegenwoordig steeds vaker voor. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind naar het toilet mag.

Op deze site geeft de politie tips om te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van dergelijke babbeltrucs.