Maat en OceancoALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse bedrijf Maat gaat vanaf heden de interne logistiek van jachtenbouwer Oceanco verzorgen. Afgelopen week tekenden beide partijen hiervoor een overeenkomst. In het kort komt het er op neer dat Maat verantwoordelijk is voor de transportplanning en het laden en lossen van vrachtwagens. Verder wordt er verwacht dat Maat een eerste kwaliteitscontrole uitvoert, het interne vervoer naar de gewenste locatie verzorgt, maar ook het vervoer van en naar het jacht onderhoudt.

Het interne transport, in de nieuwe hal aan de Marineweg in Alblasserdam, vindt plaats door middel van verschillende elektrische heftrucks, die door Maat Heftrucks worden geleverd. Verder neemt Maat het transport tussen de Paintshop en de nieuwe jachthal voor zijn rekening. Voor alle transporten wordt een ‘track en trace’ systeem ingezet.

De lokale samenwerking moet volgens Maat en Oceanco gaan zorgen voor extra werkgelegenheid.

Arjan Maat (links), algemeen directeur van Maat en Marcel Onkenhout, CEO van Oceanco, tekenen de overeenkomst.

Arjan Maat (links), algemeen directeur van Maat en Marcel Onkenhout, CEO van Oceanco, tekenen de overeenkomst.