Michael van der plaat en Ramon pardo d66ALBLASSERDAM – De D66-fractie in Alblasserdam roept het college in het Damdorp op om de verplaatsing van de gemeentelijke loketten naar Dordrecht te heroverwegen. Het college wil met andere gemeenten de organisatie achter de lokale loketten regionaliseren, door ambtenaren onder te brengen bij de gemeente Dordrecht. Nu de gemeenteraden in Papendrecht en Zwijndrecht een stokje hebben gestoken voor de regionalisering van hun loketten wil D66-raadslid Michael van der Plaat weten wat hier de consequenties van zijn voor Alblasserdam.

“Welk voordeel levert ons dit nog op, nu twee van de zes gemeenten hebben besloten geen regionale organisatie nodig te hebben?,” aldus de D66’er. “We tuigen straks een nieuwe organisatie op, met bestuur en al. En dit doen we zodat onze ambtenaren vanuit een Dordtse organisatie diensten kunnen verlenen aan Alblasserdam. Het klinkt niet echt efficiënt om hier een organisatie voor op te tuigen.”

D66 wil dat het college het plan nog eens doorrekent en goed naar de argumenten van de Papendrechtse en Zwijndrechtse raad luistert. “Ik heb begrepen dat zij hun ambtenaren gewoon in eigen beheer kunnen houden. Waarom zou Alblasserdam dit dan niet kunnen? Wij zijn voorstander samenwerking, maar houden onze ambtenaren daarbij graag in eigen dienst.”

Zie hier de schriftelijke vragen aan het college. Foto: Gemeente Alblasserdam.