vogelvluchtALBLASSERDAM – VolkerWessels Vastgoed en AM hebben een overeenkomst getekend met woningcorporatie Woonkracht10 om veertig woningen te realiseren. Het gaat om grondgebonden woningen inclusief parkeerplaats in het project Alblasserwerf in Alblasserdam.

Het totale gebied dat wordt ontwikkeld, omvat circa 400 woningen en appartementen. De Hellingen met 203 appartementen, het Rietgorspad met 34 woningen, de Woonstraten met 47 woningen en 20 van de 34 woningen van de Havenmeesters zijn reeds gerealiseerd. Met de bouw van de 40 Dijk- en Havenwoningen wordt de wijk nu afgezoomd langs de dijk. Het sluitstuk van de wijk zijn appartementen aan de Noord en de laatste 14 woningen van de Havenmeesters.

Tegen de bouw van de woningen werd door een aantal omwonenden geprotesteerd, omdat het aantal te veel zou zijn voor het relatief kleine gebied. Verder vrezen de buurtbewoners parkeeroverlast, toename van fijnstof, sociaal ongewenst gedrag op het parkeerterrein vanwege het ontbreken van achtertuinen bij twee huizenblokken en onvoldoende groenruimte. Ondanks de kritiek stemde de meerderheid van de Alblasserdamse gemeenteraad in met het voorstel.

De bouw is in handen van Kroon & De Koning uit Zwijndrecht en start medio april 2015. De woningen worden nog dit jaar, gereed voor de verhuur, opgeleverd.