DSC_6589_322PAPENDRECHT – Met het doorknippen van een lint, is de Witte Brug over de A15 bij Oud-Alblas / Papendrecht dinsdag 27 januari 2015 officieel geopend. De opening werd verricht door Ineke van der Hee, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat, burgemeester Kees de Bruin van de gemeente Papendrecht en heemraad Goos den Hartog van Waterschap Rivierenland. De vervangingswerkzaamheden zijn inmiddels volledig afgerond.

Met het openstellen van de Veerweg is de reconstructie van het kruispunt ten noorden van het Veerwegviaduct over de A15 bij Papendrecht gereed. Daarnaast is er met het nieuwe viaduct een hogere doorrijhoogte van 4,60 meter op de A15 gerealiseerd en is het fietspad omgelegd en verbreed.

Het nieuwe fietspad loopt aan één zijde in plaats van de huidige twee smalle fietspaden aan weerszijden van het viaduct.

Foto’s: Pieter van den Berg.

DSC_6589_322

DSC_6598_323