politiebureau alblasserdamALBLASSERDAM – Het politiebureau aan de Goudsbloemstraat in Alblasserdam sluit binnen nu en twee jaar haar deuren. Het bureau wordt opgeheven en vervangen door een zogenoemd steunpunt. Dat steunpunt komt in het Alblasserdamse gemeentehuis. Op die manier hoopt de politie te kunnen besparen op de (overhead) kosten. “We hebben inmiddels al een principeakkoord bereikt met de gemeente. De nadere uitwerking over bijvoorbeeld de openingstijden, zijn nog onderwerp van gesprek,” laat politiepersvoorlichter Gerard Spierenburg weten.

Eigen ingang
De politie heeft tien jaar uitgetrokken om verspreid door het land tientallen bureaus te sluiten en steunpunten te openen. De verwachting is dat dit in Alblasserdam al binnen twee jaar geregeld is. Dit jaar nog start een grootschalige verbouwing van het gemeentehuis. Het gebouw wordt onder meer verduurzaamd. Daarbij wordt ook gelijk gekeken naar de inpassing van het politiesteunpunt. “We streven er naar om een eigen ingang voor de politie te realiseren, zodat het punt ook buiten de openingstijden van de gemeente open kan zijn,” aldus Remy Goedhart, ambtenaar Openbare orde en Veiligheid van de gemeente Alblasserdam.

Geen idee
Wat er met het huidige bureau aan de Goudsbloemstraat gaat gebeuren is nog onduidelijk. Het pand is eigendom van de politie. “We hebben nog geen idee wat we er mee willen doen. Dat wordt later per locatie bekeken,” licht Spierenburg van de politie toe.

Modern
Het sluiten van de politiebureaus past volgens Spierenburg in het moderne dienstverleningsconcept van de politie: “Je kunt tegenwoordig aangifte doen via internet. Er is contact via Twitter en er wordt veel geregeld via het politieservicecentrum. Het is daarom niet meer nodig om alle bureaus open te houden voor het publiek.”

Regio
Behalve in Alblasserdam, sluiten in deze regio ook de bureaus van Dordrecht-Krispijn, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard, Cromstrijen en Strijen.

politiebureau alblasserdam

IMG_2182 [Desktop Resolutie]