IMG_2205 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Kunstenaar Roel Teeuwen heeft vrijdag 23 januari 2015 een ‘dopper’ gewonnen, omdat hij de facebookpagina van de Wereldwinkel in Alblasserdam voorzag van een ‘like’. De winkel startte in december 2013 met een eigen pagina en beloofde dat er bij het behalen van 200 ‘likes’ een prijs verloot zou worden. Deze week werd dit aantal gehaald en werd er een winnaar getrokken.

Roel Teeuwen nam vrijdag in de Wereldwinkel aan het Cortgene zijn prijs in ontvangst. Een dopper is een flesje bestemd voor kraanwater. Op het flesje zit een dop, die gebruikt kan worden als beker. De opbrengst van de verkoop van de flesjes draagt bij aan een drinkwaterproject in Nepal. “Een wegwerpflesje is niet meer nodig. Dat scheelt een berg plastic afval. Dit is dus beter voor het milieu,” aldus Ingrid van de Wijngaart van de Wereldwinkel.

Teeuwen vertelde blij te zijn met zijn flesje: “Ik vertrek binnenkort naar China voor een sneeuwbeeldenwedstrijd en neem deze ‘dopper’ zeker mee op reis,” aldus de Damdorper.

IMG_2205 [Desktop Resolutie]

IMG_2213 [Desktop Resolutie]