Visonderzoek©CeesvdWal_19ALBLASSERDAM – Sportvisserij Nederland heeft deze week een visserijkundig onderzoek in het Lammetjeswiel in Alblasserdam gedaan. Tientallen vissen werden boven water gehaald, gemeten en gewogen en weer losgelaten. Één van de bijzonderste vangsten was een meerval van 115 centimeter lang en elf kilo zwaar. De vis riep bij de aanwezigen herinneringen uit de jaren zeventig op. Toen ging het verhaal rond dat in de recreatieplas een monsterlijke meerval van anderhalve meter zwom. Voor veel kinderen was dit een angstige gedachte, omdat er wekelijks zwemlessen plaatsvonden.

Het visserijonderzoek van deze week werd uitgevoerd op verzoek van Hengelsportvereniging Verenigde Alblasserdamse Hengelaars. Bij het onderzoek werden grote delen van het Lammetjeswiel met netten afgevist, waarna de gevangen vis werd onderzocht.

Binnenkort volgt een rapport met informatie over de visstand in het Alblasserdamse wiel.

Foto’s: Cees van der Wal.

Visonderzoek©CeesvdWal (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_1 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_2 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_3 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_5 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_6 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_7 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_8 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_9 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_10 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_11 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_12 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_14 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_15 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_16 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_17 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_18 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_19 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_20 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_22 (Medium) Visonderzoek©CeesvdWal_23 (Medium)