camerabewaking [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De politie wil met behulp van camerabeelden op het industrieterrein in Alblasserdam criminelen sneller op gaan sporen. Dat is te lezen in een nieuwsbrief van de gemeente Alblasserdam. Wijkagent Jan-Peter de Vreede wil samen met de ondernemers nadenken/kijken of het mogelijk is om in kaart te brengen op welke plaatsen er camera’s op de openbare weg gericht staan. Het voorstel wordt aangeboden aan de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen bedrijventerreinen om dit verder uit te werken. Ook andere ideeën zijn welkom.

Verder wordt in de nieuwsbrief aandacht gevraagd voor drie diefstallen / inbraken. Op 8 januari 2015 werd bij het bedrijf Data Display, Nieuwland Parc 8 een aanhangwagen met daarop een bouwsteiger/stelling gestolen. Op 15 januari 2015 werd er bij het bedrijf Zon & Zo aan de van Hennaertweg 13 te Alblasserdam eveneens een aanhangwagen met een steiger/stelling weggenomen. En op 14 januari 2015 heeft er een inbraak plaatsgevonden bij het bedrijf Jenbacher BV aan de Kelvinring 58. Daarbij werden diverse laptops buitgemaakt. Het verzoek aan alle ondernemers is om alert te zijn op verdachte voertuigen en of personen.

Tips over de reeds gepleegde strafbare feiten, zijn welkom via het algemene nummer van de politie: 0900-8844.