IMG_20141228_140308 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Na een aantal zaterdagen gewerkt te hebben in de griend langs de Blokweerweg in Alblasserdam, gaan de vrijwilligers van de Stichting Groene Long uit Alblasserdam zaterdag 24 januari aan de slag in de griend bij het Lammetjeswiel. “We doen dit omdat daar vlakbij de reigerbroedplaats is. Als we daar later in het seizoen aan het werk gaan, kunnen we het broeden verstoren. Reigers zijn namelijk ‘vroege broeders’, vertelt Cees van Leeuwen van de Groene Long.

De verwachting is dat de werkzaamheden in de griend bij het Lammetjeswielgriend in één zaterdag voltooid zijn. Van Leeuwen: “Vorig jaar hebben we er twee keer gewerkt. Volgend jaar doen we dan weer een stuk. Zo gaan we in fasen door het gebied en wordt het wederom een stuk natuur zoals het altijd bedoeld is geweest. Niet in één keer alle hoge bomen plat, maar er wel voor zorgen dat de bramen en ander onkruid niet de overhand krijgen. We gaan veel en stevig zagen, rillen maken en…….traditioneel bijpraten tijdens de koffie en lunch.”

De vrijwilligers verzamelen zich tussen 08.30 – 08.45 uur op de Pijlstoep nr. 40 tegenover de ‘voormalige wasserij’. “We eindigen de ochtend traditioneel: met de zeer gewaardeerde Groene Long soep van Gerard & Alice en de broodjes maaltijd met een warm glaasje punch. De recepten van de laatste Groene Long soep staan, op veler verzoek, op onze website. Ook de recepten van de komende soep zullen daar opgezet worden. We zien jullie dus graag weer vroeg in de ochtend,” aldus Van Leeuwen.