nldoetALBLASSERDAM – Samen met een werkgroep heeft het vrijwilligerssteunpunt van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) het initiatief genomen om, op vrijdag 20 maart 2015, een Maatschappelijke Beursvloer te organiseren. Het evenement, dat landelijk zeer succesvol is, zal voor de eerste keer in Alblasserdam plaatsvinden tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLDoet. Op de Beursvloer wisselen (lokale) ondernemingen, (vrijwilligers)organisaties, scholen en maatschappelijke organisaties in een ongedwongen sfeer onderling diensten en goederen uit.

Stichtingen en verenigingen krijgen zo hulp, in menskracht en middelen, die zij als (vrijwilligers)organisatie nodig hebben. Aan de andere kan krijgen ondernemers op deze manier de kans hun maatschappelijke betrokkenheid, bij de Alblasserdamse samenleving, te tonen. Ter verduidelijking, er wordt dus niet gehandeld in geld of om sponsorgelden gevraagd. Creatief ondernemen met elkaar, daar draait het om. Een voorbeeld: Aannemer X levert materialen en/of geeft advies bij de bouw van een nieuwe stal op de kinderboerderij. Daartegenover stelt de kinderboerderij haar deuren een dag exclusief open voor alleen de medewerkers en kinderen van aannemer X.

Workshop
Ter voorbereiding op de eerste ‘beursgang’ nodigt de werkgroep vrijwilligersorganisaties uit deel te nemen aan een workshop op 12 februari 2015. Tijdens deze workshop wordt onder andere ingegaan op het leveren van een tegenprestatie voor de hulp die een bedrijf biedt. Sommige vrijwilligersorganisaties zien dat als een struikelblok. Maar als we uitgaan van de eigen kracht en deskundigheid, liggen de mogelijkheden vaak voor het oprapen.

Aanmelden
“Aan de reacties die de werkgroep krijgt, merken we dat het idee achter de Maatschappelijke beursvloer aanspreekt. Maar daarmee zijn we er nog niet. Het is zaak dat bedrijven, scholen en organisaties zich daadwerkelijk gaan aanmelden zodat de beursvloer en/of workshop doorgang kunnen hebben,” vertelt Mattanja Kroon van de SWA. Aanmelden kan, tot 31 januari 2015, via het aanmeldingsformulier op de website van de SWA: Www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Alle aanmeldingen worden op de website geplaatst zodat goed zichtbaar wordt wat voor vraag en aanbod op de beurs aanwezig zal zijn. De werkgroep raadt aan niet langer te wachten dan nodig met aanmelden zodat ondernemers en verenigingen elkaar met ideeën kunnen inspireren. Voor meer informatie of vragen kan contact opgenomen worden met Mattanja Kroon (coördinator werkgroep Maatschappelijke beursvloer Alblasserdam). Telefoon 078-202 12 23. Email: m.kroon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl

Werkgroep
De enthousiaste werkgroep Maatschappelijke Beursvloer Alblasserdam bestaat uit: de SWA, Dimphi van Amen (bekend van Named en Like2follow), Gonnie Verboom (vrijwilligster van het jaar 2010 en zeer actief binnen het Damdorp) en de Jeugdgemeenteraad. “Met zijn allen hopen we van de eerste Maatschappelijke beursvloer Alblasserdam een groot succes te maken,” aldus Kroon.