IMG_9491 (Medium)ALBLASSERDAM – Vijf Alblasserdamse basisscholen hebben in de afgelopen maanden in projectvorm gewerkt aan het 75-jarig bestaan van de Brug over de Noord. Kinderen uit de groepen zes, zeven en acht van de Alblasserdamse basisscholen maakten opstellen, tekeningen en maquettes van de brug. Woensdag 14 januari 2015 ontvingen de kinderen die het mooiste werk hadden geleverd, een (geld) prijs.

Uitreiking
De uitreiking vond plaats in de Oudheidskamer van de Historische Vereniging aan het Cortgene. Vanaf donderdag zijn de werkstukken te bezichtigen in de bibliotheek aan de Ieplaan.

Winnaars
Van de groepen vijf/zes won de Beukelmanschool de eerste prijs en Het Kompas de tweede prijs. Van de groepen zeven gingen de eerste en tweede prijs naar leerlingen van de Beukelmanschool en de derde prijs was voor De Schalm. Van de groepen acht kwamen De Boeg én de Beukelmanschool op een gedeelde eerste plek. De tweede prijs was voor de Beukelmanschool en de derde prijs voor De Loopplank. In het totaal deden vijf scholen aan het project mee.

Foto’s: Ria Scholten en Peter Stam.

IMG_9491 (Medium)

 

IMG_2030 [Desktop Resolutie]

IMG_2032 [Desktop Resolutie] IMG_2034 [Desktop Resolutie]