OLYMPUS DIGITAL CAMERAALBLASSERDAM – De christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam heeft zaterdag 10 januari 2015 in Landvast haar eerste concert van 2015 gegeven. Tijdens dit drukbezochte nieuwjaarsconcert hebben naast het fanfare orkest ook opleidingsconcert Solide, de blazersklas en de kunstkanjers van ToBe project Muziek = leuk opgetreden.

Veelzijdig
Het fanfare orkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab bracht deze middag een gevarieerd programma. Het orkest had voor dit concert onder andere het klassieke Water Music van Händel ingestudeerd. Dat het orkest zich veelzijdig kan presenteren werd bewezen met de vertolking van de overbekende filmmuziek uit de film Crimson Tide.

Dirigeerstokje
Na het optreden van het fanfareorkest nam dirigent René Bogaarts het dirigeerstokje over. Met opleidingsorkest Solide nam hij het publiek mee naar het circus. In de circussuite werden clowns, acrobaten en heuse bruine beren op muzikale wijze aan het publiek voorgesteld. Verrassend op deze stormachtige middag was het uitstapje naar een zonnig strand door “Solide”. Eveneens onder leiding van René was het daarna de beurt aan de blazersklas van Soli om hun eerste drie maanden les af te sluiten met een echt concert. Vol overgave werden door de beginnende muzikanten hun ingestudeerde stukjes ten gehore gebracht.

Glühwein
Tijdens een korte break waarin het publiek door Soli getrakteerd werd op een glaasje glühwein vertelde René een mooi verhaal over zijn hobby, het bespelen van de Alpenhoorn. Nadat de klanken van dit imposante instrument geklonken hadden werd door het aanwezige publiek en de leden van Soli een toast uitgebracht op het nieuwe jaar.

Kunstkanjers
In samenwerking met centrum voor de kunsten ToBe verzorgt Soli de cursus “muziek = leuk”. De kunstkanjers in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar oriënteren zich op het bespelen van een instrument, door het bespelen van blokfluit, ocarina, boomwacker en door oriëntatie op blaas en slagwerkinstrumenten leren de deelnemers over verschillende muziekinstrumenten, ritmes en maken zij kennis met het notenschrift. Tijdens het concert was dan ook goed te horen dat er in de afgelopen weken door deze kinderen heel hard gewerkt was. Onder leiding van hun enthousiaste docente Desirée Twigt werd een prachtig eerste “concert” gegeven.

Tot slot werd een groot orkest gevormd door de fanfare en de leerlingen van Solide die samen het concert besloten met de stukken Admiral Spirit en Heijamano.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fanfare SDG [Desktop Resolutie] Opleidingsorkest Solide [Desktop Resolutie]