IMG_4711D [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Amazing Kids uit Alblasserdam is de winnaar van Nederland Zingt Steeds Beter 2014 en mag daarom optreden voor 10.000 mensen op de Nederland Zingt-dag. Deze vindt plaats op 18 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Nederland Zingt Steeds Beter is een online korenproject van de EO. Het begon allemaal in september toen er gestemd kon worden op de filmpjes van bijna 60 koren. Daarnaast waren er coaches die de inzendingen beoordeelden.

Taart
Zij gaven feedback waarmee de koren vervolgens aan de slag gingen. Amazing Kids mocht in november met de 10 overgebleven koren naar de coachingsdag. Daar kregen ze twee workshops en mochten ze optreden. De laatste stemronde was in de Kerstvakantie waarbij ook de beoordelingen van de coaches meewogen. Vrijdag 9 januari werd eindelijk de winnaar bekend gemaakt. Maandag worden de Kids tijdens de repetitie door de EO getrakteerd op een heerlijke taart.

Productie
De productie is in handen van Gert-Jan en Hanneke Scherff. Ze schrijven zelf de liedjes en sketches. Ook alle choreografie wordt zelf gemaakt. Tijdens de repetities is er naast zang, dans en drama ook aandacht voor podiumpresentatie, groepsvorming en geloofsopbouw. Elke week komen kinderen uit heel de regio Drechtsteden en Alblasserwaard naar de repetities in Alblasserdam en in Molenaarsgraaf. Gert-Jan en Hanneke hebben inmiddels drie cd’s uitgebracht: Confetti, GOUD! en Surprise!

Auditie
Wie in het nieuwe seizoen mee wil doen met Amazing, kan auditie doen. Amazing Kids is voor kinderen van groep 5 tot en met 8. Vanaf groep 4 kunnen kinderen al meedoen met de Start-groep. Hier worden kinderen voorbereid op de Kids door zang- en dansles in een kleine groep. Tieners zijn welkom vanaf de brugklas. En vanaf 16 jaar kunnen de jongeren meedoen met de Voices. 20 juni geeft Amazing een groot concert in theater De Willem in Papendrecht. Meer informatie is te vinden op www.muziekschoolvivace.nl.

IMG_4711D [Desktop Resolutie]