rechterNIEUW-LEKKERLAND – Een 49-jarige man uit Groot-Ammers is woensdag 7 januari 2015 door de rechtbank in Dordrecht schuldig verklaard aan het toebrengen van letsel aan zijn ex-vrouw uit Nieuw-Lekkerland. Omdat het feit al op 15 maart 2013 plaatsvond, vond de politierechter het niet passend om nu nog een straf op te leggen.

Niet aangeraakt
De man en zijn inmiddels ex-vrouw waren in maart 2013 samen in een woning in Nieuw-Lekkerland om zaken te bespreken. Toen de man een telefoontje kreeg, verzocht de vrouw om buiten te bellen. “Ik deed de deur open en ging naar buiten. Ik hoorde een hoop gegil en ben toen weggegaan. Ik heb haar met geen vinger aangeraakt,” vertelde de veertiger.

Bij de keel
Zijn ex hield er bij de politie een andere lezing op na en verklaarde dat de man haar bij de keel gepakt zou hebben. Hierdoor zouden striemen in haar nek zijn ontstaan. Agenten die ter plaatse gingen, constateerde inderdaad licht letsel in de nek van de Nieuw-Lekkerlandse. “Hoe ze daar aan komt? Geen idee. Ze dronk veel en had snel plekken. Ik heb haar in ieder geval niet aangeraakt. Ik denk dat ze me, op zijn Hollands gezegd, een oor aan probeert te naaien” vertelde de man.

Huiselijk geweld
De officier van justitie vond dat bewezen verklaard kon worden dat de man zijn vrouw pijn had gedaan. Hij zei: “We hebben het over huiselijk geweld en daar tillen we bij het Openbaar Ministerie zwaar aan. Ik eis een voorwaardelijke geldboete van 500 euro, met een proeftijd van twee jaar.”

Geen straf
De rechter ging daar niet in mee. “Ik acht het thans, vanwege het tijdsverloop, niet opportuun om nog een straf op te leggen. Wel verklaar ik u schuldig aan het ten laste gelegde feit.”

Onherroepelijk
De verdachte ging, nadat de rechter nogmaals had uitgelegd wat hij met zijn uitspraak bedoelde, akkoord met het vonnis. Ook het Openbaar Ministerie vond de straf oké. Daarmee is de uitspraak onherroepelijk.