monument polderstraat alblasserdam vernieldALBLASSERDAM – Onbekenden hebben de schaal van het oorlogsmonument aan de Polderstraat in Alblasserdam vernield. Herstel is niet meer mogelijk. De schaal zal vervangen moeten worden. De schade werd op 6 januari door de gemeente Alblasserdam geconstateerd. “De vernielingen zijn waarschijnlijk kort voor die tijd gebeurd,” laat de gemeente weten. Het kan gezien het specifieke karakter enkele maanden duren voor het monument in ere is hersteld.

De gemeente zegt de vernieling aan het monument ‘hoog op te nemen’. “Met name omdat het monument symbool staat voor respect en herdenking aan de medeburgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen. We zullen er daarom ook alles aan doen de veroorzaker(s) van deze schade te achterhalen en de herstelkosten op hen te verhalen,” aldus de gemeente die aangifte van vernieling gaat doen bij de politie.

Heeft u iets gezien? Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem tippen kan ook via het nummer 0800-7000.

monument polderstraat alblasserdam vernield

Oorlogsmonument polderstraat